Skip links

Misiunea Tax & Training

Despre Tax & Training

Tax & Training SRL ofera servicii de consultanta fiscala si financiara pentru mari companii romanesti si multinationale, fiind autorizata de Camera Consultantilor Fiscali (CCF) si de Camera Expertilor Contabili și a Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR). Suntem, de asemenea, un membru activ al Camerei de Comerț Româno-Americane (AmCham Romania) si ai Romanian Business Leaders (RBL), fiind activi în advocacy în materie fiscală.

Firma noastră este un membru independent al Integra International, o asociație globală interactivă a firmelor locale independente de contabilitate, consultanță fiscală, audit și consultanță în afaceri, dedicată consilierii întreprinderilor din întreaga lume. Firmele noastre membre reunesc peste 4.000 de experți contabili, auditori, consultanți fiscali și consilieri de afaceri care împărtășesc cunoștințe în mod deschis și regulat.

Oferim clienților consultanță specializată în probleme de fiscalitate națională si internațională, prețuri de transfer, tranzacții și training specializat în domeniul fiscal. Expertiza oferită este rezultatul a peste 20 de ani de experiență acumulată la nivel local și internațional de către Nadia Oanea, consultant fiscal, expert contabil și trainer cu experiență în domeniul financiar-contabil.

Ca o recunoaștere a contribuției și notorietății în piața de consultanță fiscală din România, Nadia Oanea a fost nominalizată în catalogul ”Women in Tax Leaders”, alcătuit de International Tax Review pe baza opiniilor exprimate de consultanții fiscali participanți la studiu.

Oferim asistență membrilor din conducerea companiilor românești și străine

în probleme specializate de fiscalitate domestică și internațională, cum ar fi:
 • documentarea prețurilor de transfer, inclusiv comunicarea cu sediile centrale ale grupurilor de firme, pentru întocmirea master file sau a country file
 • implicații fiscale ale reorganizărilor și restructurărilor de companii
 • implicații fiscale privind restructurarea lanțului creator de valoare
 • rezidența fiscală a societăților și a indivizilor
 • aplicarea tratatelor de evitare a dublei impuneri, inclusiv în procedura amiabilă
 • setarea politicilor de prețuri de transfer, inclusiv analize funcționale și analize de comparabilitate
 • raportarea pentru fiecare țară în parte (”country by country report”)
 • raportarea aranjamentelor transfrontaliere (”DAC6”)
 • aplicarea facilităților fiscale (scutirea profitului reinvestit, reducerea de impozit pe profit pentru creșterea de capital, deducerea suplimentară pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, scutirea de impozit pe venit pentru IT sau R&D, obținerea creditului fiscal din impozitul pe profit etc.
 • aplicarea scutirilor de TVA, de exemplu pentru livrări intracomunitare de bunuri
 • raportarea TVA și alte aspecte fiscale legate de comerțul electronic
 • impozitul minim pentru corporații, ca urmare a proiectului BEPS al OCDE

Oferim asistență în proceduri fiscale

de la înregistrare fiscală, obținerea de răspunsuri sau soluții fiscale anticipate, până la asistența în timpul controalelor fiscale și contestarea deciziilor de impunere, sau întocmirea de raport

Oferim servicii de conformare fiscală

în domeniul impozitului pe profit, impozitului cu reținere la sursă, al TVA și al impozitului pe venit / contribuțiilor sociale, pentru contribuabili români și nerezidenți.

Explicăm concepte complexe de fiscalitate domestică și internațională

pentru specialiștii din domeniul financiar-contabil sau pentru membri ai conducerilor companiilor, pentru o aplicare corectă a prevederilor fiscale. Colaborăm cu specialiști în domeniul juridic, pentru a corela aspectele fiscale cu cele juridice, ori de câte ori este nevoie.

Susținem traininguri specializate

furnizate într-o manieră accesibilă, folosind metode moderne, pentru a ajuta specialiștii să lucreze mai ușor cu instrumente juridice și noțiuni complexe în domeniul fiscal.

Nadia Oanea

Consultant fiscal și expert contabil cu experiență de peste 20 de ani în consultanță fiscală și training în domeniul fiscal, din care 8 ani ca inspector de control fiscal și rambursări de TVA în cadrul ANAF, și 14 ani în firme de consultanță fiscală membre ale unor rețele internaționale, Nadia Oanea facilitează înțelegerea conceptelor fiscale complexe, aplicarea corectă a legislației și oferă suport în probleme fiscale complexe membrilor consiliilor de conducere ale companiilor românești și străine.

Pe lângă experiența sa vastă în aplicarea legislației fiscale naționale, Nadia Oanea este specializată în fiscalitate internațională, acoperind arii precum aplicarea tratatelor de evitare a dublei impuneri, prețurile de transfer, restructurările de afaceri, impozitarea lucrătorilor detașați, raportarea pentru fiecare țară în parte, aplicarea DAC6 etc.

Nadia este trainer autorizat pentru formarea adulților, cu o vastă experiență în livrarea de cursuri și prezentări pe teme de fiscalitate și contabilitate, inclusiv pentru Corpul Experților Contabili și al Contabililor Autorizați (CECCAR) și pentru calificarea ADIT.

În decembrie 2014, CIOT i-a acordat premiul CCH pentru cel mai mare punctaj la nivel internațional, la examenul de prețuri de transfer pentru calificarea Advanced Diploma in International Taxation (ADIT).

Nadia este licențiată în științe economice, specializarea finanțe – bănci, cu studii postuniversitare în domeniul managementului financiar – bancar și în administrație publică, este membru al Camerei Consultantilor Fiscali (CCFR) și al Corpului Experților Contabili din România (CECCAR), și deține calificarea Advanced Diploma in International Taxation (ADIT). În 2022, Nadia Oanea a urmat programul de studii postuniversitare ”Board Practice and Directorship” al Henley Business School UK, în parteneriat cu Envisia România.

De-a lungul timpului, Nadia Oanea a participat în mod activ la discuții privind modificarea legislației fiscale, inclusiv cu Ministerul de Finanțe, prin intermediul participării în Comitetul de Taxe din cadrul AmCham.

Business Storytelling

Rulează videoul

Oameni & Afaceri

Rulează videoul
Ai un proiect de fiscalitate la care ai nevoie de consultanță specializată?