Skip links

Studiu de caz -
Asistență într-o tranzacție de executare silită a unei societăți românești care deține o clădire de birouri în București

Clientul: o societate românească cu capital străin, care a fost expusă unei proceduri de executare silită de creditorul care a finanțat achiziția unei clădiri de birouri într-o zonă centrală din București.

Proiectul: servicii de asistență în structurarea dezinvestirii în România, după transferul dreptului de proprietate asupra clădirii în procesul de executare silită.

De ce acest proiect a reprezentat o provocare și care este valoarea adăugată a consultantului: valoarea de piață a clădirii a fost inferioară datoriilor supuse executării silite, motiv pentru care clientul a fost interesat de implicațiile fiscale ale unei eventuale lichidări a societății din România, în condițiile în care titularul dreptului de creanță ar fi renunțat sau nu la partea din creanță neacoperită din veniturile rezultate din executarea silită. În acest proiect s-a colaborat cu echipa de avocați a vânzătorului.

Ai un proiect de fiscalitate la care ai nevoie de consultanță specializată?

Taxes made simple