Skip links

Asistență în tranzacții

Pe măsură ce evoluția rapidă și modificările legislative modelează viitorul domeniului afacerilor, aspectele fiscale devin din ce în ce mai interconectate cu deciziile strategice. Analizăm atent obligațiile și implicațiile fiscale ale afacerii dumneavoastră, în toate aspectele, și oferim asistență cuprinzătoare - de la strategii și politici fiscale, la planificare, de la tranzacții la asistență în litigii fiscale sau proceduri amiabile.

Avantajele noastre pentru a asigura servicii de asistență în tranzacții cu valoare adăugată:

 • Avem experiență în mediul de lucru internațional, cu expunere la proiecte din cele mai variate industrii, și la tranzacții complexe
 • Lucrăm îndeaproape cu avocați și consultanți financiari (corporate finace), pentru a livra consultanță integrată și cu valoare adăugată pentru afacerea clienților noștri și pentru tranzacțiile acestora.
 • De asemenea, prin apartenența la rețeaua Integra Internațional, putem oferi asistență în tranzacții atât în România, cât și în alte jurisdicții.

Împreună, oferim servicii în următoarele direcții:

Implicare în misiuni de due diligence

Indiferent dacă sunteți în rolul de cumpărător sau vânzător, succesul unei tranzacții se bazează pe o înțelegere precisă și globală a afacerii, a valorii sale (valoarea activelor, calitatea câștigurilor, cum se dezvoltă capitalul circulant, care sunt datoriile exacte la data transferului, cum se compară rezultatele istorice cu previziunile) și a riscurilor inerente afacerii. Abordarea noastră privind due diligence-ul este fundamentată pe o perspectivă analitică extinsă asupra întregii afaceri, acoperind aspecte financiare, fiscale, contabile și juridice.

Serviciile noastre includ:

 • Due diligence înainte de preluări, fuziuni, asocieri în participațiune
 • Evaluarea riscurilor și oportunităților într-o tranzacție potențială
 • Efectuarea unei examinări cuprinzătoare a situației de afaceri, financiare, fiscale și juridice a entității țintă
 • Due diligence din partea cumpărătorului / due diligence din partea vânzătorului.

În misiunile de due-diligence fiscal, ne concentrăm pe:

 • Înțelegerea gradului de conformare fiscală a entității țintă,
 • Estimarea riscurilor fiscale, pe perioada de prescripție,
 • Consultanță privind modul de gestionare a riscurilor identificare, în corelație cu mecanismul de preț al tranzacției (clauze de ajustare de preț, clauze de despăgubire generală etc.),
 • Sfaturi de structurare și de încheiere a tranzacției și puncte de negociere care se vor dovedi utile în etapele de finalizare a tranzacției.

Pentru misiunile de due diligence financiar sau due diligence juridic, lucrăm îndeaproape cu avocați și consultanți financiari (corporate finace), pentru a livra consultanță integrată și cu valoare adăugată pentru afacerea clienților noștri și pentru tranzacțiile acestora.

Structurarea eficientă a tranzacțiilor

Eficiența în structurarea tranzacțiilor sau investițiilor necesită o abordare strategică și înțelegerea cerințelor în continuă schimbare. Ne asigurăm că luăm în considerare toate aspectele fiscale ale tranzacțiilor dumneavoastră și că valorificăm oportunitățile într-un mediu în permanentă schimbare, oferind:

 • Experiență de top în domeniul fiscal și al fuziunilor și achizițiilor, colaborând pentru a vă oferi acoperire, resurse și cunoștințe locale pentru a vă structura cele mai semnificative tranzacții, pentru a identifica și soluționa obstacolele în timp util și pentru a rămâne la curent cu aspectele de politică fiscală din jurisdicțiile esențiale,
 • Cunoștințe fiscale solide pentru a vă asigura o avansare corectă în fiecare fază a tranzacției, inclusiv prin aplicarea în vederea obținerii unei soluții fiscale individuale anticipate (SFIA) pentru a securiza tratamentul fiscal al tranzacțiilor complexe,
 • O abordare consecventă a gestionării riscurilor prin structurarea fiscală pentru fuziuni, divizări, achiziții, vânzări și transferuri de afaceri, oferind asistență în elaborarea și revizuirea documentației tranzacției și identificarea expunerilor care pot influența prețurile tranzacțiilor.

Asistență fiscală în restructurarea lanțurilor valorice

Lanțurile valorice globale au intrat într-o nouă etapă de restructurare caracterizată prin tendințe de localizare, regionalizare și diversificare. Aceste tendințe pot fi atribuite evoluției diviziunii internaționale, răspunsurilor la șocurile crizelor, protecționismului comercial și nevoii de a încorpora obiectivele de sustenabilitate în dezvoltarea afacerilor. Piața turbulentă, alături de adoptarea tot mai extinsă a modelelor de afaceri digitale, impune companiilor examinarea vulnerabilităților generate de o rețea complexă de dependențe operaționale. Analizați în profunzime organizația și întregul lanț valoric, pentru a identifica riscurile și oportunitățile, facilitând astfel transformarea cu succes a organizației și consolidarea afacerii pentru viitor.

Din partea noastră, beneficiați de suport pentru:

 • Planificarea și implementarea restructurărilor lanțului valoric. Abordarea problemelor legate de distribuția corespunzătoare a profiturilor între entitățile afiliate, recunoașterea sediilor permanente ale entităților non-rezidente în lanțul de aprovizionare și a profiturilor atribuibile, evaluarea adecvată a valorii adăugate și a altor impozite indirecte.
 • Abordarea problemelor complexe legate de impozitele directe și indirecte, echilibrând în același timp interacțiunea cu cerințele vamale și prețurile de transfer și minimizând impactul potențial al litigiilor fiscale.
 • Abordarea transformării cu încredere. Indiferent dacă sunteți o corporație multinațională, o afacere de familie sau un investitor, suntem alături de dumneavoastră în fiecare etapă a ciclului de viață al întreprinderii dumneavoastră, pentru a vă ghida în restructurarea modelelor de afaceri, anticipând din timp riscurile și oportunitățile fiscale.

Studii de caz pentru asistență în tranzacții:

Ai un proiect de fiscalitate la care ai nevoie de consultanță specializată?