Skip links

Studiu de caz -
Asistență fiscală și de prețuri de transfer în dezvoltarea internațională a unui grup românesc în domeniul tehnologiei

Clientul: o firmă românească în domeniul IT, care a dezvoltat un produs de succes – un software care ajută marile companii să gestioneze nevoia de spații de lucru în contextul ascensiunii modelului de lucru hibrid, respectiv să aibă un grad ridicat de conformare în domeniul ESG, prin reducerea și cuantificarea reducerii emisiilor de carbon. Firma a atras capital subscris de un fond de investiții olandez. Recent, produsul firmei înregistrează un real succes pe piața americană, motiv pentru care a construit expansiunea pe această piață.

Proiectul: asistență în setarea prețurilor de transfer pentru tranzacțiile intragrup inițiate în 2023, între  entitatea din România și entitatea din US setată pentru expansiunea pe această piață.

De ce acest proiect a reprezentat o provocare și care este valoarea adăugată a consultantului: datorită dezvoltării rapide a cererii de pe piața americană, clientul dorește să continue dezvoltarea intangibilelor dezvoltate până în prezent într-un mod care să reflecte proprietatea comună a entității din România și a celei din US ale grupului. Totuși, provocarea proiectului a constat în a defini etape pentru atingerea acestui obiectiv, cu o etapa intermediară în care firma din US acționează doar ca un distribuitor cu riscuri limitate, și consilierea clientului astfel încât profiturile alocate între cele 2 entități să reflecte corect substanța economică și riscurile asumate de fiecare dintre ele.

Ai un proiect de fiscalitate la care ai nevoie de consultanță specializată?

Taxes made simple